Hvad er driftsafkast på aktiver (OROA)?

Driftsafkast på aktiver (OROA), et effektivitets- eller rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold Rentabilitetsforhold er finansielle målinger, der anvendes af analytikere og investorer til at måle og evaluere en virksomheds evne til at generere indtægter (fortjeneste) i forhold til omsætning, balanceaktiver, driftsomkostninger og egenkapital i en bestemt periode. De vLæs mere »

Hvad er et forretningssegment?

Et forretningssegment (eller en strategisk forretningsenhed) er et underafsnit af en virksomheds overordnede aktiviteter, hvor der er en etableret, separat produktlinje Produktdiversificering Produktdiversificering er en strategi, der anvendes af en virksomhed for at øge rentabiliteten og opnå højere salgsmængde fra nye produkter . DivLæs mere »

Hvad er et nyindustrialiseret land (NIC)?

Udtrykket nyindustrialiseret land (NIC) henviser til en underkategori af lande, der stadig udvikler sig, men som viser større økonomisk vækst sammenlignet med andre udviklingslande. NIC-landene udvikler sig konstant og vokser gennem industrialisering og urbanisering.Fig. 1: Nyligt industrialiserede lande fra 2010. KiLæs mere »

Hvad er en sikringsordning?

Afdækningsordning henviser til en investering, hvis mål er at reducere niveauet af fremtidige risici Risiko og afkast Ved investering er risiko og afkast stærkt korreleret. Øget potentielt investeringsafkast går normalt hånd i hånd med øget risiko. Forskellige typer risici inkluderer projektspecifik risiko, branchespecifik risiko, konkurrencemæssig risiko, international risiko og markedsrisiko. i tilfælLæs mere »

Hvad er trinomkostninger?

Trinomkostninger, også kaldet trappeomkostninger, er omkostninger, der ikke ændrer sig i direkte forhold til stigende aktivitetsniveauer. Med andre ord er trinomkostningerne konstante på et bestemt aktivitetsniveau, men stiger eller falder, når en aktivitetstærskel er opfyldt.Forståelse af trinomkostningerTrinomkostninger stiger eller falder, når visse aktivitetstærskler er opfyldt. For at Læs mere »

Hvad er en reservefond?

En reservefond henviser til en opsparingskonto eller meget likvide aktiver, der er afsat til dækning af uventede omkostninger eller økonomiske forpligtelser. Virksomheder, enkeltpersoner og sammenslutninger af ejerboliger er almindelige brugere af reservefonde.Forståelse af reservefondeReservefonde oprettes for at imødekomme uventede fremtidige omkostninger eller økonomiske forpligtelser, der kan opstå. DerudLæs mere »

Hvad er Greenwashing?

Greenwashing er, hvor et firma bruger tid og penge på at reklamere og markedsføre 5 P'er af Marketing De 5 P'er af Marketing - Produkt, Pris, Kampagne, Sted og Mennesker - er de vigtigste marketingelementer, der bruges til at positionere en virksomhed strategisk. De 5 P'er, at deres varer eller tjenester er miljøvenlige, når de faktisk ikke er det. MedLæs mere »

Hvad er Q-forholdet?

Q-forholdet eller Tobins Q-forhold er et forhold mellem et fysisk aktivs markedsværdi og dets erstatningsværdi. Forholdet blev udviklet af James Tobin, en nobelpristager i økonomi. Tobin foreslog en hypotese om, at den samlede markedsværdi af alle virksomheder på aktiemarkedet Aktiemarked Aktiemarkedet refererer til offentlige markeder, der findes for udstedelse, køb og salg af aktier, der handler på en børs eller over-the-counter. Aktier,Læs mere »

Hvad er de vigtigste typer SEC-arkiver?

Hvis du er en seriøs investor- eller økonomiprofessionel, der kender og er i stand til at fortolke de forskellige typer SEC-arkiveringer SEC-arkiveringer SEC-arkiveringer er regnskaber, periodiske rapporter og andre formelle dokumenter, som offentlige virksomheder, mæglerforhandlere og insidere er forpligtet til at indsende til US Securities and Exchange Commission (SEC). SELæs mere »

Hvad er et afdragssalg?

Et afdragssalg er en finansieringsordning, hvor sælgeren tillader køberen at foretage betalinger over en længere periode. I et afdragssalg modtager køberen varerne i begyndelsen af ​​afdragsperioden og foretager betalinger over afdragsperioden. Omsætning Salg Indtægter Salgsindtægter er den indkomst, som et selskab modtager fra dets salg af varer eller levering af tjenester. I regnskabLæs mere »